Bienvenue dans notre commune

Vague bleue
A A A

Toerisme

In het oosten, EDEN

Hier waant u zich ergens anders: op het hoogste punt van België, bij de grenzen van het Romaanse en het Germaanse gebied. Het is een ongewone bestemming, vol (goede) verrassingen.

Het is in eerste instantie een ruige natuur,  op grote schaal beschermd, met landschappen die u in vervoering brengen en plekken  die u zullen verbazen.
Het is ook een onbekend verhaal, geanimeerd, soms pijnlijk, waarvan de sporen opduiken langs de wegen: een middeleeuws kasteel, voormalige grenspalen, een Pruisisch station, …

Het is een karaktervol landschap, authentieke producten, een ambachtelijke know-how, sterrenrestaurants en een uitgebreid aanbod van hoogwaardige logies.

Hier volgt de vrijetijdsbesteding het ritme van de natuur en van de seizoenen: Botrange (met zijn langlauf-gebied) en Ovifat ( voor alpineskiën) zijn de ideale plaatsen voor de wintersport. Zodra het mooi weer wordt is het tijd voor wandel- en fietstochten terwijl in de zomer het meer van Robertville lonkt. Waimes, het “hart van de Hoge Venen ” is niet enkel een  paradijs voor actieve vrijetijdsbesteding maar ook voor lekkerbekken. In 2015 won het de titel EDEN “European Destination of ExcelleNce“. Erkenning als een uitstekende Europese bestemming voor “Toerisme en lokale gastronomie”.

Het uiterst diverse logiesaanbod beantwoordt aan ieders verwachting.

Graag verwelkomen wij u in onze gemeente

 

 

Eden Wallonie

facebook