Pas de permanences les samedis en juillet et août

Bienvenue dans notre commune

Vague bleue
A A A

In het oosten, EDEN

Hier waant u zich ergens anders: op het hoogste punt van België, bij de grenzen van het Romaanse en het Germaanse gebied, is het een ongewone bestemming, vol (goede) verrassingen.

Het is in eerste instantie een ruige natuur, beschermd op grote schaal, met landschappen die u in vervoering brengen en sites die verwonderen.
Het is ook een onbekend verhaal, geanimeerd, soms pijnlijk, waarvan de sporen opduiken langs de wegen: een middeleeuws kasteel, voormalige grenspalen, een Pruisisch station, …

Het is een karaktervol landschap, authentieke producten, een ambachtelijke know-how, sterrenrestaurants en een uitgebreid aanbod van hoogwaardig logies.

Hier volgt de vrijetijdsbesteding het ritme van de natuur en de seizoenen: Botrange (met zijn langlauf) en Ovifat ( voor alpineskiën) zijn de ideale plaatsen voor de wintersport. Zodra het mooi weer wordt is het tijd voor wandel- en fietstochten terwijl in de zomer het meer van Robertville lonkt. Waimes, het “hart van de Hoge Venen ” is niet enkel het paradijs van de actieve vrijetijdsbesteding maar ook dat van de lekkerbekken. In 2015 werd het uitgeroepen’, tot het EDEN “European Destination of ExcelleNce“ dat wijst op een uitstekende Europese bestemming voor “Toerisme en lokale gastronomie”.

Het uiterst diverse logiesaanbod beantwoordt aan ieders verwachting.

Graag verwelkomen ,

Christophe THUNUS

Schepen van het toerisme van Waimes – Voorzitter van “het land van de Hoge Venen”

Eden Wallonie

facebook